Reuzenbrochette met champignonsaus en prei in roomsaus

Benodigdheden

  • 2 witte pensen
  • 4 schijfjes spek
  • 2 steaks
  • 2 kipfilets
  • 2 kalkoen lapjes
  • 1 Rode paprika
  • 1 ajuin
  • 500 gram champignons
  • 2 stelen prei
  • Olijfolie
  • ‘GARLIC & HERB’ kruiden
  • ‘SMOKEY BBQ’ kruiden
  • ‘STEAK & CHOPS’ kruiden
  • 2 cl cognac of whisky
  • 250 ml room

Bereiding

  1. Snijd al het vlees in stukjes om te kunnen spiesen.
  2. Snijd de ajuin in 4 en dan nog eens in 2.
  3. Snijd de paprika in 8 en dan nog eens in 2 of in 3.
  4. Maak spiesen met het vlees, de ajuin en de paprika. Kruid alles met ‘GARLIC & HERB’ kruiden, ‘SMOKEY BBQ’ kruiden en ‘STEAK & CHOPS’ kruiden (min 4 uur op voorhand).
  5. Steek de BBQ aan tot die  180 à 200 graden bereikt.
  6. Snij de champignons in schijfjes, en leg ze in aluminium bakje. Kruid met ‘GARLIC & HERB’ kruiden en voeg een eetlepel olijfolie toe. Plaats het bakje aan de achterkant van de BBQ.
  7. Snijd de prei in ringen en leg ze in een aluminium bakje. Voeg daarbij 2 soeplepels ‘GARLIC & HERB’ kruiden en een eetlepel olijfolie.
  8. Achteraan de BBQ doen.
  9. Als de champignons gaar zijn, voeg je cognac toe om te flamberen. Voeg room toe en laat inkoken. Zet het bakje op de bovenste rooster van de BBQ.
  10. Als de prei haar is, voeg je een scheut room toe en plaats je die op de boven rooster van de BBQ.
  11. Bak ondertussen het vlees af (ongeveer 20 min).
  12. Serveer met gebakken aardappelen.