Reuzenbrochette met champignonsaus en prei in roomsaus
Benodigdheden
- 2 witte pensen
- 4 schijfjes spek
- 2 steaks
- 2 kipfilets
- 2 kalkoen lapjes
- 1 Rode paprika
- 1 ajuin
- 500 gram champignons
- 2 stelen prei
- Olijfolie
- ‘GARLIC & HERB’ kruiden
- ‘SMOKEY BBQ’ kruiden
- ‘STEAK & CHOPS’ kruiden
- 2 cl cognac of whisky
- 250 ml room
Bereiding
- Snijd al het vlees in stukjes om te kunnen spiesen.
- Snijd de ajuin in 4 en dan nog eens in 2.
- Snijd de paprika in 8 en dan nog eens in 2 of in 3.
- Maak spiesen met het vlees, de ajuin en de paprika. Kruid alles met ‘GARLIC & HERB’ kruiden, ‘SMOKEY BBQ’ kruiden en ‘STEAK & CHOPS’ kruiden (min 4 uur op voorhand).
- Steek de BBQ aan tot die 180 à 200 graden bereikt.
- Snij de champignons in schijfjes, en leg ze in aluminium bakje. Kruid met ‘GARLIC & HERB’ kruiden en voeg een eetlepel olijfolie toe. Plaats het bakje aan de achterkant van de BBQ.
- Snijd de prei in ringen en leg ze in een aluminium bakje. Voeg daarbij 2 soeplepels ‘GARLIC & HERB’ kruiden en een eetlepel olijfolie.
- Achteraan de BBQ doen.
- Als de champignons gaar zijn, voeg je cognac toe om te flamberen. Voeg room toe en laat inkoken. Zet het bakje op de bovenste rooster van de BBQ.
- Als de prei haar is, voeg je een scheut room toe en plaats je die op de boven rooster van de BBQ.
- Bak ondertussen het vlees af (ongeveer 20 min).
- Serveer met gebakken aardappelen.