Lamskoteletjes met prei in roomsaus en gebakken aardappelen

Benodigdheden:

(4 personen)

  • 8 lamskoteletten
  • 2 stuks prei
  • ½ zak diepvries aardappelen in kubusvorm
  • Olijfolie
  • ‘Carlic en herbs’ kruiden
  • ‘Steak en chops’ kruiden
  • Voorgebakken stokbrood
  • Lookboter

Bereiding:

  1. Kruid het lamsvlees minimum 4 uur op voorhand met de ‘steak en chops’ kruiden aan beide kanten.
  2. Snij de prei in ringen en leg ze in een aluminium bakje. Voeg er 1 soeplepel ‘carlic en herbs’ kruiden aan toe en overgiet met 2 soeplepels olijfolie.
  3. Doe hetzelfde met de aardappelblokjes.
  4. Maak inkepingen in het stokbrood en leg er stukjes lookboter tussen.
  5. Leg de twee bakjes met aardappelen en prei op de bbq op 180 à 220 graden en roer af en toe om.
  6. Leg na 10 min het stokbrood op de boven rooster.
  7. Leg na ongeveer 15 min. het vlees op de bbq.
  8. Bak het vlees af naar wens. Ideaal is lichtjes rosé (ongeveer 8 min).