Lamskoteletjes met prei in roomsaus en gebakken aardappelen
Benodigdheden:
(4 personen)
- 8 lamskoteletten
- 2 stuks prei
- ½ zak diepvries aardappelen in kubusvorm
- Olijfolie
- ‘Carlic en herbs’ kruiden
- ‘Steak en chops’ kruiden
- Voorgebakken stokbrood
- Lookboter
Bereiding:
- Kruid het lamsvlees minimum 4 uur op voorhand met de ‘steak en chops’ kruiden aan beide kanten.
- Snij de prei in ringen en leg ze in een aluminium bakje. Voeg er 1 soeplepel ‘carlic en herbs’ kruiden aan toe en overgiet met 2 soeplepels olijfolie.
- Doe hetzelfde met de aardappelblokjes.
- Maak inkepingen in het stokbrood en leg er stukjes lookboter tussen.
- Leg de twee bakjes met aardappelen en prei op de bbq op 180 à 220 graden en roer af en toe om.
- Leg na 10 min het stokbrood op de boven rooster.
- Leg na ongeveer 15 min. het vlees op de bbq.
- Bak het vlees af naar wens. Ideaal is lichtjes rosé (ongeveer 8 min).