Onkruid in mijn gazon, wat nu?

Onkruid in mijn gazon, wat nu?

Na de zomer kunnen onkruid en klaver zich op kale plekken tussen het gazon vestigen. Vooral straatgras is een vervelend grasplantje. Deze zal wel sneller afsterven eens er vrieskoude komt maar dan heeft het al nieuw zaad geproduceerd voor het volgende jaar. Om dit te vermijden is het belangrijk om het gazon goed te onderhouden:

1. Zaai kale plekken bij met een snelkiemend graszaad

2. Zie je onkruid? Verwijder dan direct

3. Bemest en kalk regelmatig

Een volledig stappenplan vind je hier

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...