Recept ideetjes met zomerfruit
Kersen, bessen, appels, frambozen, peren, aardbeien,… Het is volop zomer, dus het aanbod kleurrijk zomerfruit is groot en gevarieerd. Het is dan ook heel leuk om er deze zomer mee aan de slag te gaan in de keuken. Onderstaande recepten leggen je uit hoe je op een simpele manier heerlijke fruittussendoortjes kan maken die in de smaak vallen bij jong en oud!
Perenconfituur
Ingrediënten
- 800g geschilde peren
- 400 g suiker
- 1 vanillestokje
Bereiding
Snijd de peren in kleine blokjes en doe ze in een grote pan. Voeg de suiker toe.
Splijt het vanillestokje in de lengte, verwijder de zaadjes en giet die in de pan. Voeg het vanillestokje toe.
Kook de jam. Breng het aan de kook.
Verwijder halverwege het koken de vanillestok en roer de jam.
Laat koken.
Om te controleren of de jam gaar is, neem je een koud bord en giet je er een theelepel jam op.
Giet in de gesteriliseerde potten.
Lavendel limonade
Ingredienten
- 1,5L bronwater
- 3 soeplepels vloeibare honing
- Het sap van 12 citroen
- 1 citroen in stukjes
- 1 druppen lavendelsiroop
- Enkele takjes echte lavendel voor decoratie
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een drinktap en zet in de koelkast. Serveer la een drietal uur.
Frambozenijsjes
Ingredienten
- 300g suiker
- 500 verse frambozen
- 4 eieren
- 40cl vloeibare room
Bereiding
Doe de frambozen en 200 g suiker in een steelpan op een laag vuur.
Plet het fruit goed met een vork, haal het na 10 minuten van het vuur en passeer het fruit door een zeef om alleen het sap op te vangen, laat afkoelen.
Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten stijf.
Voeg 100 g suiker toe aan de 4 eidooiers en maak het mengsel wit.
Voeg de vloeibare room toe en spatel voorzichtig de eiwitten erdoor.
Doe in de ijsmachine, voeg zodra het ijs is ingesteld het frambozensap toe en laat het nog 10 minuten draaien.
Doe het in een ijscoupe.
Aardbeientaart
Ingredienten
- 25cl melk
- 30g bloem
- 40g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500g aardbeien
- 1 ei
Bereiding
Deeg: Gebruik een klopper om de eierdooiers en de suiker wit te kloppen, en maak het mengsel zacht met een beetje water.
Meng met je vingers de bloem en de boter om en snijd er kleine stukjes van tot u een zanderige consistentie krijgt en alle boter is opgenomen (!!! Je moet snel handelen om te voorkomen dat het mengsel te zacht wordt!).
Giet het vloeibare mengsel in het midden van dit mengsel.
Vorm een bal met de palm van uw hand en maal hem 1 of 2 keer om de bal gelijkmatiger te maken.
Spreid het deeg uit over een vorm met een diameter van 25 cm en bekleed die met bakpapier. Bak op 180°C gedurende 20 tot 25 minuten.
Custard: Kook de melk en voeg het gekozen aroma toe (vanille of een ander aroma). Klop de eieren met de suiker tot het mengsel een lint vormt, voeg de bloem toe.
Giet de gekookte melk over het mengsel en roer goed.
Giet het terug in de pan en warm op. Laat even koken en haal het er nadien uit.
Giet de room op de bodem van de taart en schik er voorzichtig de gehalveerde aardbeien op.