Op vakantie in eigen tuin met deze 5 tips!

De zomer komt dichterbij en dat betekent dat het tijd is om je buitenruimte klaar te maken voor zonovergoten dagen. Bij tuincentrum Famiflora in de Panne en Moeskroen weten we precies wat je nodig hebt om van jouw tuin, terras of balkon een zomers paradijs te maken! Met deze 5 ingrediënten hoef je het vliegtuig niet meer te pakken om te genieten van een vakantiegevoel... Lees verder voor inspirerende tips en ideeën!

1. Een paradijs van groen

Zonder planten, geen tuin. Planten brengen niet alleen kleur en leven naar je buitenruimte, maar kunnen je ook het gevoel geven dat je in een exotisch oord bent. Denk bijvoorbeeld aan planten met een mediterraan of tropisch uiterlijk. Bij Famiflora hebben we een breed assortiment aan planten die perfect zijn voor een zomerse sfeer, zoals deze tuintoppers:

  • Olijfbomen: deze iconische bomen brengen meteen een mediterraan gevoel naar je tuin. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook onderhoudsvriendelijker dan je misschien zou denken.
  • Palmen: voor een echt tropisch tintje zijn palmbomen een uitstekende keuze. Denk aan de Trachycarpus, die goed bestand is tegen het Belgische klimaat.
  • Bougainvillea: deze kleurrijke bloeier doet het goed in potten en geeft je tuin een prachtige, exotische uitstraling.
  • Citrusplanten: denk aan citroen- of sinaasappelbomen. Ze verspreiden een heerlijke geur en met een beetje geluk kun je zelfs je eigen citrusvruchten oogsten.

Naast de keuze van de planten, spelen ook de potten waarin je ze zet een grote rol in het creëren van de juiste sfeer. Grote keramische potten kunnen veel toevoegen aan het uiterlijk van je tuin. Voor een Griekse vibe zijn geglazuurde blauwe potten ideaal. Ze doen denken aan de wit-blauwe huisjes van Santorini. Terracotta vazen geven je tuin juist een Italiaanse sfeer. Denk aan de terracotta potten die je in Toscane ziet staan.

Tip! Met kruidenplantjes haal je niet alleen de geur van vakantie naar je tuin, maar kun je ook heerlijke gerechten en drankjes maken. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, rozemarijn of tijm: perfect voor Italiaanse gerechten en een mediterrane geur. Mint en citroenmelisse zijn weer ideaal voor verfrissende zomerse cocktails. Kom langs voor het mooiste én lekkerste groen!

Tuinplanten

2. Comfortabel loungen: de juiste tuinmeubels

Een tuin is pas echt compleet met de juiste tuinmeubelen. Of je nu van plan bent om de hele dag te luieren in de zon of gewoon een heerlijk plekje zoekt voor je ochtendkoffie, bij Famiflora hebben we voor iedereen wat wils. Voor urenlang relaxen in je tuin is een comfortabele loungeset een must. Kies voor een set met zachte kussens en een parasol om je tegen de zon te beschermen. Hou je van urenlang lunchen en aperititeven, precies zoals ze dat meer zuidelijk van ons doen? Ga dan voor een tuinset met comfortabele eetstoelen en een tuintafel waar je u tegen zegt. Geef je tuin een echte blikvanger door plek te maken voor een hangmat of hangstoel - perfect om in te chillen!

Tip! Voor een luxe gevoel van een strandresort in je eigen achtertuin is een ligbed of daybed perfect. Ideaal voor een dutje in de middagzon.

3. Een zwembad in je eigen tuin

Waarom zou je naar een druk zwembad of strand gaan als je je eigen zwembad in de tuin kunt hebben? Bij Famiflora hebben we verschillende opties om je eigen waterparadijs te creëren. Intex biedt een breed scala aan zwembaden, van opblaasbare modellen tot opzetzwembaden. Die eersten zijn gemakkelijk op te zetten en goed geschikt voor kleine tuinen. Perfect voor kinderen om in te spelen of voor volwassenen om in af te koelen. Opzetzwembaden zijn groter en steviger, ideaal voor het hele gezin om de hele zomer van te genieten.

Zwembaden

 

Achtergrond

4. Barbecue: de smaak van vakantie

Niets roept meer het gevoel van vakantie op dan de geur van een smeulende barbecue. De combinatie van warme zonnestralen, de geur van gegrild vlees en groenten, en de gezelligheid van vrienden en familie maakt barbecueën een onmisbare zomeractiviteit. Bij Famiflora begrijpen we dit als geen ander, en daarom hebben we een uitgebreid assortiment barbecues en accessoires van topmerken, zoals Weber, Napoleon, Boretti,Barbecook of ons eigen huismerk Famiflora. Van compacte draagbare barbecues voor een picknick op de camping tot old school houtskoolbarbecues voor een uitgebreide tuinparty, wij hebben alles in huis om jouw tuin in een smakelijk paradijs te veranderen. 

Tip! Om je barbecue-ervaring compleet te maken, biedt Famiflora ook een ruime keuze aan essentiële accessoires. Goed grillgereedschap is een must voor elke barbecue. Denk aan stevige tangen, spatels en borstels waarmee je gemakkelijk je gerechten kunt bereiden en schoonmaken. Met het juiste tools wordt grillen niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker.

Barbecues

5. De leukste aankleding voor een sfeervolle tuin

De juiste accessoires kunnen je tuin net dat beetje extra geven dat het verschil maakt tussen gewoon buiten zijn en echt genieten van een sfeervolle buitenruimte. Denk aan zachte kussens, warme kaarsen, tuinbeelden, waterornamenten en andere decoratieve items waarmee je de sfeer van je favoriete vakantiebestemming gemakkelijk naar je eigen tuin haalt. Met vrolijke kussens, tafelkleden en ander textiel creëer je in een handomdraai de perfecte zomerse sfeer. Ga bijvoorbeeld voor de rustgevende kleuren en bohemian patronen van de Ibiza-stijl voor een relaxte, ontspannen vibe. Haal een beetje Bali naar hier met natuurlijke materialen en aardse tinten. Of kies voor felle kleuren die doen denken aan een zonnig eiland, ideaal voor een zomerse uitstraling vol energie en vrolijkheid.

Tuindecoratie


 

Extra tip: solar tuinverlichting

Als de avond valt, is goede verlichting essentieel om de gezelligheid vast te houden. Solar verlichting is daarbij een energiezuinige en eenvoudig te installeren optie, perfect om je tuin sfeervol te verlichten zonder gedoe met kabels. Voor een magische touch kun je lichtslingers, fakkels en lantaarns toevoegen die je buitenruimte omtoveren tot een sprookjesachtige plek.

Blog: tuinverlichting kiezen

Shop alles voor een zomerproof tuin bij tuincentrum Famiflora

Met deze tips van Famiflora kun je jouw tuin, terras of balkon omtoveren tot een zonproof vakantieoord. Of je nu kiest voor exotische planten, comfortabele tuinmeubels, een eigen zwembad, een luxe barbecue of de juiste decoratie, je zult je snel in een paradijselijk oord wanen. Kom langs bij Famiflora in de Panne en Moeskroen en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment. Maak van je tuin de ultieme zomerse bestemming waar je elke dag van kunt genieten. Fijne zomer!

Word fan!

Achtergrond

Openingsuren de Panne

  • Maandag
    09:00 - 18:30
  • Dinsdag
    09:00 - 18:30
  • Woensdag
    09:00 - 18:30
  • Donderdag
    09:00 - 18:30
  • Vrijdag
    09:00 - 18:30
  • Zaterdag
    09:00 - 18:30
  • Zondag
    09:00 - 18:30

*De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd

Aangepaste openingsuren

  • Open op Allerheiligen
    1 november
    09:00 - 18:30
  • Open op Wapenstilstand
    11 november
    09:00 - 18:30
Toon alle openingstijden

Openingsuren Moeskroen

  • Maandag
    09:00 - 19:00
  • Dinsdag
    09:00 - 19:00
  • Woensdag
    09:00 - 19:00
  • Donderdag
    09:00 - 19:00
  • Vrijdag
    09:00 - 19:30
  • Zaterdag
    09:00 - 19:30
  • Zondag
    09:00 - 19:30

*De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd

Aangepaste openingsuren

  • Open op Allerheiligen
    1 november
    09:00 - 19:30
  • Open op Wapenstilstand
    11 november
    09:00 - 19:30
Toon alle openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Plant een (kleine) boom

Lees hier waarom je een (kleine) boom in de tuin moet planten.

Lees meer...
kamerplanten
Kamerplanten voor echte beginners: zo krijg jij ook groene vingers

Wil je beginnen met kamerplanten houden, maar weet je niet waar te starten? Sommige planten kunnen al beter tegen een stootje dan andere. Groen leven in huis voor beginners!

Lees meer...
tuintips
Groenbemesters

Leer alles over groenbemesters: onmisbare hulpjes in de moestuin!

Lees meer...
tuintips
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...