Tags:

Muggen verjagen: geniet ongestoord van je zomer!

De zomer is een tijd van genieten in de tuin, lange avonden buiten zitten en heerlijke barbecuefeestjes. Maar niets kan die momenten meer verstoren dan vervelende muggen. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en effectieve manieren om deze kleine plaaggeesten op afstand te houden. Lees verder voor onze beste tips en tricks om muggen te verjagen, zodat je ongestoord van je zomer kunt genieten!

Planten die muggen weren

Een van de meest natuurlijke manieren om muggen op afstand te houden, is door het kweken van bepaalde planten die muggen niet kunnen uitstaan. Hier zijn enkele van de beste keuzes:

  • Citroengeranium (Pelargonium citrosum): Ook bekend als de 'muggenplant', verspreidt citroengeranium een sterke citroenachtige geur die muggen afschrikt. Plaats deze plant in potten rondom je terras of tuinmeubelen voor een effectieve bescherming.
  • Lavendel (Lavandula): Naast dat lavendel heerlijk ruikt en prachtig bloeit, hebben muggen een hekel aan de geur. Plant lavendel in je tuin of plaats potten met lavendel op je terras.
  • Citroengras (Cymbopogon citratus): Dit gras is niet alleen een smaakmaker in de keuken, maar ook een natuurlijke muggenverdrijver. De sterke citroengeur houdt muggen op afstand.
  • Munt (Mentha): Munt is een geweldige aanvulling op je tuin. Het ruikt heerlijk fris, kan worden gebruikt in allerlei gerechten en dranken, en houdt muggen op afstand. Plant munt in potten, want het kan behoorlijk invasief zijn in de tuin.

Bezoek ons tuincentrum om deze en andere tuinplanten te scoren. Onze groenexperts vertellen je graag meer over hun standplaats en verzorging.

Tuinplanten

Natuurlijke bestrijdingstip

We noemden al een aantal planten die wij mensen heerlijk vinden qua geur en smaak, maar waar muggen juist een hekel aan hebben. Alle reden om een kruidentuin of moestuin aan te leggen! Ga aan de slag met zaden en kweek, naast eerdergenoemde munt of citroengras, ook knoflook! Knoflook bevat zwavel, dat een natuurlijke afweer vormt tegen muggen. Het kweken van knoflook in je tuin kan helpen om muggen weg te houden. Je kunt ook een knoflookoplossing maken door geplette knoflook in water te laten weken en dit vervolgens te vernevelen rondom je tuin.

Effectieve bestrijdingsmiddelen

Als je op zoek bent naar snelle en effectieve oplossingen, bieden wij bij Famiflora ook een scala aan bestrijdingsmiddelen, onder andere van Famiflora Combat. Deze sprays zijn ontworpen om muggen die al een weg naar je woonkamer, slaapkamer en keuken hebben gevonden snel en efficiënt te bestrijden. De krachtige spray tegen vliegende insecten is eenvoudig in gebruik: een korte, krachtige spray (niet langer dan een seconde) in elke hoek van de ruimte is voldoende. Sluit de ruimte vervolgens voor 10 minuten af en laat de magie van Famiflora Combat zijn werk doen. Daarna even goed ventileren, en voilà – je hebt een frisse, insectenvrije ruimte!

Tuindecoratie

Achtergrond

Zorg voor een schoon en droog terras

Muggen worden aangetrokken door stilstaand water, waar ze hun eitjes kunnen leggen. Zorg ervoor dat je tuin en terras vrij zijn van stilstaand water door regelmatig te controleren op verstopte goten, lege bloempotten, vogelbaden en andere waterreservoirs. Houd je tuin netjes en schoon om te voorkomen dat muggen een broedplaats vinden.

Draag de juiste kleding

Hoewel dit geen tuinadvies is, kan het dragen van de juiste kleding ook helpen om muggenbeten te voorkomen. Draag lichte, losse kleding die je armen en benen bedekt. Muggen worden aangetrokken door donkere kleuren en strakke kleding, dus vermijd deze waar mogelijk wanneer je van een heerlijke zomerdag of -avond in de tuin geniet.

Tuingereedschap

Citronellakaarsen: sfeervol muggenvrij

Een van de meest populaire en sfeervolle manieren om muggen op afstand te houden, is het gebruik van citronellakaarsen. Citronellakaarsen bevatten citronella-olie, een natuurlijk insectenwerend middel dat effectief is in het afweren van muggen. Plaats deze kaarsen rondom je terras, patio of tuintafel om een beschermende barrière te creëren. Naast hun functionele werking voegen citronellakaarsen ook een gezellige ambiance toe aan je buitenruimte met hun zachte, flikkerende licht. Voor optimale bescherming kun je meerdere kaarsen strategisch plaatsen, zodat de citronellageur zich gelijkmatig verspreidt. Bij Famiflora hebben we een breed assortiment aan citronellakaarsen in verschillende maten en stijlen, perfect voor elke buitenruimte.

Dag muggenplaag! Shop alles voor een muggenvrij thuis bij tuincentrum Famiflora

Bij Famiflora staan we klaar om je te helpen met al je tuinvragen en het kiezen van de beste muggenwerende oplossingen. Of je nu op zoek bent naar muggenwerende planten of effectieve bestrijdingsmiddelen, onze experts helpen je graag verder. Bezoek onze winkels in Moeskroen en de Panne voor een uitgebreid assortiment en deskundig advies. Met deze tips zorg je ervoor dat muggen jouw zomer niet verstoren en kun je volop genieten van je tijd buiten. We hopen je snel te zien bij Famiflora en wensen je een muggenvrije, heerlijke zomer toe!

Word fan!

Achtergrond

Openingsuren de Panne

  • Maandag
    09:00 - 18:30
  • Dinsdag
    09:00 - 18:30
  • Woensdag
    09:00 - 18:30
  • Donderdag
    09:00 - 18:30
  • Vrijdag
    09:00 - 18:30
  • Zaterdag
    09:00 - 18:30
  • Zondag
    09:00 - 18:30

*De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd

Aangepaste openingsuren

  • Open op Allerheiligen
    1 november
    09:00 - 18:30
  • Open op Wapenstilstand
    11 november
    09:00 - 18:30
Toon alle openingstijden

Openingsuren Moeskroen

  • Maandag
    09:00 - 19:00
  • Dinsdag
    09:00 - 19:00
  • Woensdag
    09:00 - 19:00
  • Donderdag
    09:00 - 19:00
  • Vrijdag
    09:00 - 19:30
  • Zaterdag
    09:00 - 19:30
  • Zondag
    09:00 - 19:30

*De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd

Aangepaste openingsuren

  • Open op Allerheiligen
    1 november
    09:00 - 19:30
  • Open op Wapenstilstand
    11 november
    09:00 - 19:30
Toon alle openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Plant een (kleine) boom

Lees hier waarom je een (kleine) boom in de tuin moet planten.

Lees meer...
kamerplanten
Kamerplanten voor echte beginners: zo krijg jij ook groene vingers

Wil je beginnen met kamerplanten houden, maar weet je niet waar te starten? Sommige planten kunnen al beter tegen een stootje dan andere. Groen leven in huis voor beginners!

Lees meer...
tuintips
Groenbemesters

Leer alles over groenbemesters: onmisbare hulpjes in de moestuin!

Lees meer...
tuintips
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...