Wanneer bloeit welke bloembol?

Wanneer bloeit welke bloembol?

Het is tijd om bloembollen te kopen en te planten om in het voorjaar te genieten van de mooiste kleuren en geuren in uw tuin. Het is soms lastig te bepalen welke bloem op welk moment bloeit, maar wel leuk om te weten. Door de juiste bollen te planten kunt u vanaf januari al genieten van een prachtige bloementuin. Hieronder hebben we een kalende voor u gemaakt met de bloeiperiodes van de populairste bloembollen:

Januari - februari: sneeuwklokjes, winterakoniet.
Februari - maart: krokus, lenteklokje.
Maart - april: narcis, sterhyacint.
April: hyacint, blauwe druif.
April - mei: kievitsei, tulp, zomerklokje.
Mei:  lelietje van dalen.
Mei - juni: boshyacint.
Mei t/m juli: sierui.

Wil u genieten van een kleur- en geurrijke border dan kunt u van alle bloembollen afwisselend wat planten in de border, het is net vuurwerk!

Voor al uw bloembollen moet u bij Famiflora zijn. Wij bieden een enorm grote keuze kwaliteitsbollen, aan zeer scherpe prijzen !

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...